H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

Blog

2021. 05. 26. | SzarkaLevente

Részleges napfogyatkozás 2021. június 10.

A napfogyatkozások - különösen a teljes napfogyatkozások - mindig egyfajta "kuriózumnak" számítanak az égbolt megfigyelői számára mivel egy adott helyről viszonylag ritkán figyelhetőek meg. 2021. június 10-én a déli órákban egy részleges napfogyatkozásnak lehetünk tanúi, bár a mostani sajnos nem fog annyi látványossággal szolgálni, mint általában.
2021. 02. 08. | SzarkaLevente

Miért kell olyan sokat várni a távcsövemre?

Azok akik az elmúlt időben rendeltek csillagászati távcsövet, könnyen azzal szembesültek, hogy a kiszemelt termékre sokat, akár hónapokat kellett várni. A mai "instant" világban ez meglehetősen bosszantó - és nem csak vásárlóink számára, de sajnos nekünk is. Hogy mi ennek az oka, az alábbiakban összefoglaljuk.
2017. 10. 04. | SzarkaLevente

Mit tudnak az új Bresser lencsés távcsövek?

Nemrégiben kerültek fel egyes Bresser Messier lencsés távcsövek a kínálatunkba. Vajon hogyan teljesítenek, miben jobbak-rosszabbak mint a jól ismert SkyWatcher refraktorok? Az alábbiakban erre próbálunk választ adni. Leírásunk semmi esetre sem egy átfogó teszt, inkább csak első tapasztalatainkat szeretnénk megosztani.
2016. 04. 21. | SzarkaLevente

Földközelben a Mars!

Számtalan alkalommal felreppent már a bulvárhír, hogy földközelben lesz a Mars bolygó és majdnem akkora lesz, mint szabad szemmel nézve a Hold. Szakma berkekben ilyenkor mindig "kacsavadászatnak" kellett folynia, vagyis cáfolni kellett ezeket a híreket. Most azonban mi mondjuk: rövidesen tényleg földközelben lesz a Vörös bolygó! 
2016. 04. 03. | SzarkaLevente

Hogyan lesz látható a Merkúr-átvonulás?

Idén május 9-én 13:12 és 20:42 között tanúi lehetünk egy különleges eseménynek: hazánkból is megfigyelhető lesz, ahogyan a Merkúr bolygó áthalad Napunk előtt. Bár a Nap 20 óra 06 perckor lenyugszik, az áthaladás nagy részéről nem maradunk le. Szabad szemmel ugyan nem, de napszűrővel ellátott kisebb távcsővel megfigyelhető lesz a jelenség, vagyis ahogy a bolygó apró fekete korongként látszik majd áthaladni a Nap előtt. Nagyon fontos, hogy megfelelő fénycsökkentő eszköz nélkül ne nézzünk a Napba!
2016. 02. 24. | SzarkaLevente

Most figyeld meg a Jupitert!

A Jupiter a Naprendszer legnagyobb átmérőjű bolygója, látszó átmérője és fényessége a Vénusz után a legnagyobb. Ennek köszönhetően amatőr távcsövekkel is jól megfigyelhető: most tavasszal különösen érdemes a nyomába eredni, mivel most kezdődik legkedvezőbb láthatósága.

Legtöbbet olvasott bejegyzések:

Nem is hinnéd mi mindent figyelhetsz meg ma az égbolton!
Az idei téli időszak meglepően sok derült estével, éjszakával "kényeztette el" a csillagos égbolt szerelmeseit. Érdemes tehát jól felöltözni, kimenni az ég alá és egy kicsit elmerülni az égbolt szépségeiben.

5 tuti tipp, hogy jobban lássuk a Perseidákat
Ha augusztus, akkor Perseidák - idén augusztus 12-ről 13-ra virradó éjjel éri el e meteorraj a maximumát. Késő éjjel, kora hajnalban óránként akár 60-80 meteor is áthúzhat majd az égen.

Részleges napfogyatkozás 2015. március 20.
Közeleg az év egyik leglátványosabb csillagászati eseménye egy részleges napfogyatkozás, mely 2015. március 20-án (pénteken) a délelőtti órákban fog zajlani.

A Kínai (távcső)beszerzés apró titkai
Közismert, hogy az élet minden területén az árucikkek jelentős része Kínában készül. Számos termékünket mi is közvetlenül kínai partnerektől szerzünk be már évek óta, mely sok szempontból izgalmas feladat.

Ha nem szeretnék kínai távcsövet, milyen mélyen kell a zsebembe nyúlni?
Nemrégiben kollégám megkérdezte, mit tudunk ajánlani vevőnek, ha nem szeretne kínai távcsövet vásárolni. A kérdés nem túl gyakori, mondhatni lényegében elméleti miután szóba kerülnek az árak.

Blog archívum:

2021május (1)

február (1)

2017október (1)

2016április (2)

február (1)január (2)

2015december (1)

október (1)szeptember (1)augusztus (3)március (1)február (1)január (1)

2014december (1)

október (1)szeptember (2)augusztus (3)július (3)június (2)május (8)

2013október (1)

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.