H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt
ÜNNEPI NYITVATARTÁS! December 9-én (szombat) 9:30-14 óra között nyitva tartunk.

Bresser delux binokuláris benéző

1.25 colos okulárokhoz, szűrőmenettel
SKU: 04141
Szállítási költség : 0 Ft-tól
1-2 héten belül
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
174 900 Ft
Hűségpontok: 1749 pont
1
db
+
6000+ vásárlói értékelés
1000+ termék készleten
17 év tapasztalat

Az új Bresser delux binokuláris benéző segítségével szinte bármilyen távcsőben élvezhetjük a kétszemes, háromdimenziós látványt, akár newton távcsövekben is mivel nincs szükség plusz fényútkorrektorra. 

Hogyan működik?

A Bresser delux binobenézőben - az olcsóbb modellektől eltérően - egy komplex tükrökből és lencséből álló rendszert találunk, mely a bejövő fényt - a lehető legkisebb veszteséggel és a legpontosabb arányban - két részre bontja, majd az okulárkihuzatokba továbbítja. Noha egy-egy szembe így csak fele fénymennyiség jut, agyunk képes kombinálni a jobb és a bal szemmel látott képet. Köztudott, hogy egyszerre mindkét szemünket használva nagyobbnak "látjuk" a nagyítást és egyben több részletet veszünk észre a megfigyelt objektumon. Nem mellesleg kevésbé fárasztó két szemmel figyelni, mint egy szemmel hunyorogva. A benéző szemtávolsága 58 - 74 mm tartományban állítható egyéni igényeink szerint. Használatához két egyforma 1.25-ös okulárra van szükség. Különlegessége, hogy az okulár rögzítése nem csavarokkal, hanem szorítógyűrűkkel történik, ezáltal központosan rögzíti mindkét okulárt, és nem tolja ki az optikai tengelyből. Mindenképpen érdemes jobb minőségű okulárokat használni, amelyekkel jobban kiaknázható a binobenéző optikai minősége.

Anyaghasználat

A binobenéző külső műanyag burkolatán kívül csupa fém és üveg anyaghasználatot alkalmazott a gyártó. A tükör anyagául a Japán Ohara cég által gyártott kiváló minőségű lantánüveg terméket választotta a Bresser. A minden üvegfelületen többszörös tükröződésmentesítő bevonatokkal küszöbölték ki a káros reflexiókat, emellett a fényáteresztő képesség 99%-ot is elérheti a dielektrikus bevonatoknak köszönhetően. Ezáltal a látott kép még fényesebb és kontrasztosabb hatású.  

Sok más gyártmánnyal ellentétben a Bresser delux binokuláris benéző nem igényel további fényutat, ezáltal nincs szükség fényútkorrektorra, így a használt okulárokkal kapott nagyítások sem fognak változni, ezzel párhuzamosan nem kell lemondanunk a nagy látómezős élményről sem. Bármilyen távcsővel, amellyel 1.25"-es okulárral képet kapunk, használható korrektor nélkül is a binobenéző, egyetlen megkötés csupán hogy az okulár külső átmérője nem lehet 50 mm-nél nagyobb. 

A Bresser delux binokuláris benéző főként a Hold, bolygók, megfelelő szűrővel a Nap és fényesebb mély-ég objektumok megfigyelésére ajánlott, de természetesen a nappali természetfigyelő észlelőknek is nagy élmény a használata.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Méret: 1.25" 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.