H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

ZWO AM3 mechanika + TC40 karbon láb

SKU: 04227
Szállítási költség : 0 Ft-tól
Rendelésre
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
994 000 Ft
Hűségpontok: 9940 pont
6000+ vásárlói értékelés
1000+ termék készleten
17 év tapasztalat

A ZWO AM3 mechanika egy innovatív mechanika, mivel az amatőrcsillagászatban megszokott mechanikáktól eltérő megoldású rendszerének köszönhetően akár nagyobb távcsövek esetében is nélkülözheti a jól megszokott, ám nehéz ellensúlyokat.

A robotikából átvett ún. hullámhajtás-rendszerű (harmonic drive) tengelyeinek köszönhetően akár 8 kg teher hordozására is képes ellensúlyok használata nélkül. Ellensúly használatával pedig 13 kg-ig növelhető a teherbírása. (A gyártó max. 1 db 5 kg ellensúly használatát javasolja, legfeljebb 25 cm-es ellensúlytengellyel.) Mivel a mechanika önsúlya mindössze 3.9 kg, kiváló túramechanikát jelent akár közepes méretű műszerek számára is. Használható azimutális és ekvatoriális üzemmódban.

A ZWO AM-3 mechanika Vixen- és Losmandy-szabványú tubusok fogadására képes. Vezérlésére az alapcsomagban egy egyszerű kézivezérlőt találunk, de mobiltelefonos alkalmazással, wifi-n keresztül komplett goto vezérlést tud. Objektumra álláskor a maximális sebessége akár 6 °/ másodperc.

A gyártó egyedileg tesztel minden AM3 mechanikát, melyről teszt-riportot állít ki, ± 20" periodikus hibát garantálva, mely vezetés használatával jól korrigálható akár 0.5"-0.8" értékek közé. A mechanika természetesen kompatibilis a gyártó ASI AIR vezérlésével ill. rendelkezik ASCOM (LX200 protokoll) támogatással. 

A TC40 típusú karbon láb nem csak könnyű, de a terhelhetősége is kimagasló. A  ZWO nagyobb teherbírású AM5 mechanikájához is ez a háromláb ajánlott.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Típus: Azimutális/ekvatoriális mechanika 
Goto vezérlés: Igen 
Motorizált tengelyek: Igen 
Beépített enkóderek: Nem 
Finommozgatás: Igen 
Wifi vezérlés: Igen 
Pólustávcső: Nem 
Súly: 3.9 kg
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.